De Vos

De vos (Vulpes vulpes) staat bekend om zijn prachtige volle staart, die vaak eindigt in een witte punt. De vacht is variabel van kleur, maar is meestal roodbruin tot vlamrood boven en wit tot zwart onderaan; de onderste helft van de poten en de achterkant van de oren zijn vaak zwart.

De vos is meestal actief in de schemering  of ‘s nachts, maar is vaak actief in de dag in meer ongerepte gebieden  of gebieden waar er geen jachtdruk is, zoals in de Oostvaarderplassen en de Amsterdamse Waterleidingduinen. Het dieet is zeer gevarieerd en omvat kleine zoogdieren, ongewervelde dieren en vogels, evenals fruit, aas en restanten uit vuilnisbakken, voertafels en composthopen.